מיטל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/12/2011 | 21:56 | מאת: עזרה:(

ד"ר עמוס נאמן שלום! אני קצת דואגת לאבא שלי. הוא בן 58 ולפני שנה הוא עשה psa בבדיקת דם והיה לו 5.7. יש לציין שבמשך שנתיים זה עלה מ2.99. הרופא אמר לו שהערמונית שלו די גדולה ושלח אותו לביופסיה. הוא עשה ביופסיה והכל יצא תקין ואנחנו קצת נרגענו. היום כעבור שנה הוא עשה בדיקת דם והpsa עלה ל8.4. אני מאוד מאוד מודאגת ומפוחדת. יכול להיות שהעליה הזאת היא עקב עליה נוספת בגודל הערמונית? יכול להיות שערמונית מאוד גדולה תוביל לערכי psa כאלה? מה כדאי לעשות עכשיו? שוב ביופסיה? הוא קבע תור לאורולוג אבל הוא רק בעוד 3 שבועות...מה עושים עד אז..? אני לא יכולה לדמיין את האפשרות שיקרה לו משהו:(

21/12/2011 | 09:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מיטל, אני מבין את הפחדים שלך אך חשוב לקחת החלטה נכונה .תפנו לאורולוג כדי לקבל החלטה אם צריכים ביופסיה נוספת בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה