מתן שתן מרובה ובמיוחד בלילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/12/2011 | 10:01 | מאת: גדעון

אני בן 36,ירדתי לאחרונה 8 קילו בלי הסבר ועשיתי בדיקות שונות כגון קולונוספקופיה,גסטרוסקופיה,אולטראסאונד בטן עליונה ובדיקות דם שונות ביניהם סימני סרטן ובדיקות שתן כלליות.במה שקשור לאורולוגיה,רוטראסאונד כליות תקין בלי ממצאים לאבנים,בדיקות שתן כלליות שנהוג לעשותם בקופת חולים תקינות. יש לי צורך למתן שתן בלילה ואני יכול להתעורר 3-4 בלילה לשם מתן שתן.מה שמפתיע גם שאני משתין בכמויות גדולות. בנוסף יש לי דקירה בבטן האמצעית מצד ימין לפני שאני מתרוקן. במהלך היום אני יכול לשכוח מהשתנה ועושה זאת לעיתים רחוקות. יש לציין שאחרי פעילות מינית,עולה אצלי הצורך במתן שתן. אשמח לתשובתך ואם יש כן משהו פתלוגי.

09/12/2011 | 20:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גדעון, ירידה של 8 קילוגרם ללא הסבר בהחלט מצריכה בירור , אני לא בטוח שהשלמת את הבירור. קימה בלילה יכולה להעיד על מספר דברים , בראש ובראשונה הייתי מבצע יומן השתנה כדי להבין אם אתה מייצר הרבה שתן בלילה או בכלל במשך היממה. תהליכים באדרנל ובבלוטת יותרת המוח יכולים לעיתים להסביר תופעות אלו. הבירור הכללי צריך להתבצע ע"י פנימאי או רופא המשפחה. אתה יכול לפנות לאורולוג לצורך יעוץ מסודר בנושא ההשתנה הלילית. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה