הפרעה במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/11/2011 | 00:36 | מאת: רועי

שלום, אני בן 23 ומזה כשנה אני מרגיש הפרעה במתן השתן. ההפרעה מתבטאת בזרימה שלעיתים איטית ונותנת תחושה של חסימה. אין כאבים מיוחדים מלבד לעיתים כאבים באזור הימני של הבטן התחתונה. ביצעתי בדיקה הבודקת את לחץ זרימת השתן. והממצאים היו שהזרימה אכן חלשה. נשלחתי על ידי רופאי לבדיקת ציטוסקופיה אך למרבה הפלא לא נמצא דבר החוסם את דרכי השתן. במהלך הבדיקה גם נבדקה בלוטת הערמונית ונמצאה תקינה. למרות שיפור זמני, שנמשך שבוע לאחר בדיקת הציטוסקופיה, הבעיה חזרה ועדיין מורגשת הפרעה במתן השתן. שאלתי היא האם בדיקת הציטוסקופיה אכן בודקת את כל המעברים המשפיעים על מתן השתן? אבקש את תגובתך מה יכולה להיות סיבה אפשרית לתופעה. תודה, רועי

01/12/2011 | 13:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רועי, תודה על הפניית השאלה המנוסחת היטב. יתכן ומדבור בהיצרות של השופכה .אני אומר זאת על סמך שתי עובדות: תסמינים ועדות לחסימה , העובדה שהציסטוסקופיה (משמש במרחיב) גרמה לשיפור מסוים. האם היתה בעבר טראומה לשופכה (בעיטה, נפילה על סולם וכו'). בדיקה נוספת שאפשר לבצע היא בדיקה ציסטוגרפיה (הדמית השופכה עם חומר ניגוד). חשוב לציין שבדיקת ציסטוסקופיה תקינה לרוב שוללת היצרות לכן אינני בטוח שזו אכן הבעיה. ממליץ שתפנה לאורולוג באופן מסודר להמשך מעקב וטיפול בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה