השארת קטטר בשופכה להרחבה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/10/2011 | 19:47 | מאת: אור

שלום, אני סובל מהיצרות בעקבות ניתוח (כמה סנטימטרים מפתח השופכה, כל שאר השופכה בסדר). התבקשתי להרחיב 4 פעמים ביום למשך חצי שעה. בגלל החמרה בהצרות, והגבלת היומיום, התחלתי להשאיר חתיכה של קטטר במהלך היום (גזירת הקטטר היא רק בחלק החיצוני שנמצא מחוץ לגוף). אני משתין דרך זה בזהירות (כי יש בקטטר חור), וזה סך הכל שיפר את המצב, ואני לא סובל מדלקות. בכל מקרה, אצטרך לעבור ניתוח לתיקון ההיצרות. השאלה שלי היא האם בעצם הפעולה הזו אני יכול להזיק לשופכה. למרות שאני מקבע את הקטטר (מדביק מבחוץ), וזה הקוטר המקסימלי שמותר לי להכניס לשופכה, מדי פעם עולה כאב קל בפנים, כאילו תזוזה של הגוף הזיזה מעט את הקטטר. אשמח לשמוע לדעתך, האם יש סיכון, ומצב שיזיק לטווח ארוך. תודה!

05/11/2011 | 20:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני לא בטוח שהבנתי איזה אימברוביזציה עשית, אני לא מרגיש נוח להגיד לך אם יגרם נזק מבלי להבין במה מדובר. אני מציע שתפנה לאורולוג שאמור לבצע את הניתוח ותתיעץ איתו

מנהלי פורום אורולוגיה