ממצאים בסי.טי בטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/10/2011 | 18:08 | מאת: מייק

לאחרונה עשיתי CT בטן לצורך אבחנה של דלקת כיס מרה חריפה, שבעקבותיו עשיתי ניתוח. בתשובה של הסי.טי היה ממצא שאמר: "הסתיידויות בצינוריות הזרע דו-צדדי." אני מאוד הייתי רוצה לדעת מזה אומר, מהי המשמעות של הממצא הזה, והאם מומלץ לעשות מעקב ובירור בעקבות ממצא זה. עליי לציין שאני חולה סוכרת שלא הייתי מאוזן כמו שצריך תקופה ארוכה. בשנה האחרונה לקחתי את עצמי בידיים, ירדתי משמעותית במשקל והצלחתי להגיע לאיזון מרשים של הסוכר. אולם אני חייב להגיד שהזקפה אצלי היא כבר דיי חלשה, ובפליטת זרע יוצא נוזל מועט ושקוף, ממש לא כמו בעבר. אנא דוקטור, תחזור אליי בהקדם. אני מאוד מאוד מודאג. תודה רבה!

19/10/2011 | 00:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מייק ! תודה על השאלה המעניינת. הסתידות דו"צ כמו שאתה מתאר נמצאות בד"כ בסוכרתיים. הסתידויות אלו אינן גורמות לחסימה של צינור הזרע אך יכולות להפריע בהגעת הזרעים לנוזל השפיכה. מצ"ב לינק שעוסק בעניין זה http://www.ispub.com/journal/the_internet_journal_of_endocrinology/volume_5_number_2_48/article/bilateral-calcification-of-vas-deferens.html חג שמח ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה