מרגישה את צינור השופכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/10/2011 | 22:08 | מאת: זהר

דר שלום-בת 53, היתה לי דלקת לפני חצי שנה - אי-קולי- קבלתי אוגמנטין פעמיים - החידק נעלם לפי הבדיקות אבל תחושת הצריבה נשארה - היה שקט של שלושה חודשים ושוב חזרה התחושה של חום בעיקר בצינור השופכה - מרגישה את האיזור בלי הפסקה - עשו סי.טי וגם סייטוסקופי ותרביות, גם גניקולוגיות - הכל תקין. התעקשתי על אוגמנטין אבל גם זה לא עזר. הפסקתי לשתות קפה לפני שבוע והיום שתיתי כוס אחת והצריבה ממש התגברה. כל הזמן יש תחושה שמשהו שורף בפנים אבל רק באיזור השופכה- אבל לא שורף בזמן מתן שתן. הולכת לשירותים בערך כל שעה שעתיים. אני מיואשת - האורולוג לא יודע מה זה - מה זה יכול להיות? מה עוד אפשר לבדוק או לנסות? תודה רבה

18/10/2011 | 23:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום זהר ! ממליץ לפנות ליעוץ מסודר, על פניו נראה לי שהייתי מבצע בדיקת שתן חוזרת, US דרכי שתן, רמות סידן בשתן כבירור ראשוני. ככל הנראה הייתי ממליץ על טיפול בתרופות נגד צריבה, נגד כאבים ונגד התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית. יתכן והייתי חוזר על בדיקת הציסטוסקופיה (אני לא יודע מבלי שבדקתי אותך) יתכן וגם בדיקה אורודינמית הייתה מוסיפה אינפורמציה. בכל מקרה מניסיוני סביר להניח שלא יהיו ממצאים חריגים ורק ע"י טיפול תרופתי בסופו של דבר התסמינים יחלפו חג שמח

מנהלי פורום אורולוגיה