כאב באשך ימין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/10/2011 | 21:07 | מאת: דני מלא און

שלום רב אני בן 40, נשוי ואב לילד. הרגשתי כאב קל במשך תקופה באשך ימין. בבדיקת אורולוג אמר כי יש סיבוך של נימים (אולי כלי דם אחרים, אני לא בטוח) ליד האשך ומלבד זאת מרגיש בבדיקה ידנית תקין. אמר כי אין מה לעשות בעניין ולבוא לבדיקה חוזרת עוד כארבע חודשים. העניין די מציק, במיוחד לאחר שפיכה. עשיתי אוטרסאונד אשכים לפני שנה עקב כאב דומה ויצא תקין לחלוטין.עוד חשוב אולי לציין כי אשך ימין נמוך משמעותית משמאל. תודה רבה מהי התופעה הזאת שהרופא ציןן והאם באמת אין מה לעשות?

07/10/2011 | 16:31 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הרופא תאר מצב שנקרא "וריקוצל". נדיר שהתופעה מימין לרוב משמאל. אם אכן זו האבחנה חשוב לעבור ברור הכולל US כליות.

07/10/2011 | 21:28 | מאת: דני מלא און

21/10/2011 | 18:57 | מאת: pixer

רציתי לשאול מה הקשר לבדיקת אולטראסאונד כליות? אני מרגיש תחושה שומה באשך ימין מזה כשנה עם כאב עמום באשך. בדיקות אולטרא סאונד אשכים ומפשעה וכן בדיקה אצל אורולוג לפני כשנה יצאו תקינות. לאחרונה נשלחתי לבדיקת אם אר אי אגן שגם יצאה תקינה. הכאב נמשך. חשוב לציין שאצלי אובחן לפני מספר שנים וריקוצלה משמאל. תודה.

מנהלי פורום אורולוגיה