ממצאי ניתוח TURP

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/10/2011 | 22:03 | מאת: ברי

עברתי ניתוח TURP ונמצא: 1. אונות לטראליות בולטות לחלל במיוחד השמאלית. 2. שלפוחית תקינה. 3. פיות זוהו תקינות. 4. בוצעה כריתת הערמונית תוך שמירה על מבנים שכנים. 5. מהלך בתר ניתוחי תקין. ברצוני לשאול את הד"ר מה פרוש המונחים הרפואיים בסעיפים 1,3,5 לפי התאור בסעיף 4 האם בוצעה כריתה רדיקלית של הערמונית או חלקית ומה הכוונה ל- שמירה על מבנים שכנים לתשובתך אודה

02/10/2011 | 23:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ברי 1.הערמונית בנויה משתי אונות צדדיות (לטראליות) 3. השתן מובל מהכליה ע"י שני צינורות הנפתחים לשלפוחית. הפתח נקרא פיה וברבים פיות 4. בוודאי שלא מדובר בכריתה רדיקלית אלה רק כריתה של ערמונית שפירה. אין פגיעה באיברים אחרים 5. מהלך הניתוח תקין

מנהלי פורום אורולוגיה