תוצאות ספירת זרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/09/2011 | 23:00 | מאת: אימא לחייל

שלום, בני חייל ביחידה קרבית. לאחר תלונות על כאבים באשכים הוא נשלח לאולטרסאונד ואמרו לו שיש לו וריקוצלה דרגה 2. אורולוג נתן לו לעשות ספירת זרע ואלה התוצאות: complete liquefaction: YES Viscoosiy: High pH: 8.1 Volume: 4.50 ml Concentration: 53.0 million/ml Motility: 1 hr after ejaculation: 50% Grade of Motility (I-IV): 1 hr after ejaculation: I II III Vitality: 1 hr after ejaculation: 73% Normal Morphology (WHO 1999): 10% Immature Forms: None Leukocytes: NO ברצוני לדעת האם הבדיקה תקינה? יש לציין שהוא סובל מכאבים כל הזמן והוא קיבל תור לאורולוג מהצבא רק לסוף אוקטובר. מה ניתן לעשות? האם לא נגרם לו עוד נזק בכך שהוא עושה פעילות של חייל קרבי? תודה אמא מודאגת

24/09/2011 | 13:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אמא מודאגת ! 1. הספירה תקינה 2.לא נראה שיש כאן בעיה דחופה ולכן אין צורך לקדים את התור 3. סביר להניח שלא נגרם נזק עקב פעילות גופנית

24/09/2011 | 23:12 | מאת: אמא לחייל

תודה רבה על תשובתך. בכל זאת מה עושים עם הכאבים שהוא סובל מהם כל הזמן ומגבילים אותו בפעילויות? האם הוא צריך ניתוח? האם ניתוח יפתור את בעיית הכאבים? בתודה מראש

מנהלי פורום אורולוגיה