כמות שתן בהכל השתנה ומספר השתנות ביום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/09/2011 | 19:59 | מאת: יואב

שלום, אני בן 25 ומשתין כ8-10 פעמים ביום, ככה שאני צריך לשירותים בממוצע כל שעתיים, אולי קצת פחות. להתאפק מעל 3.5-4 שעות זה כבר ממש קשה וכואב. אני שותה 2 כוסות קפה ביום, אני בריא לגמרי ללא בעיות. בדקתי וכאשר אני מרגיש שאני צריך לשירותים (הרגשה ראשונית קלה) - אני משתין ב150 מ"ל, וכאני ממש מתאפק וכבר לא יכול יותר, אני משתין כ300-350 מ"ל. אני יודע שיחסית לממוצע אני צריך ללכת הרבה לשירותים, אבל זה לא משהו קיצוני, ולכן רציתי לשאול אם יש משהו שאפשר לעשות בעניין (חיזוק שרירים באיזור וכדומה). תודה רבה.

24/09/2011 | 13:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יואב. ! לפי מה שכתוב פה את מייצר 2400-3500 מ"ל שתן ביום שה אומר שאתה שותה 3.5-4.5 ליטר ביום , לא מעט נפח שפלפוחית פונקציונאלי אולי מעט נמוך. תפנה לרופא ליעוץ והדרכה

מנהלי פורום אורולוגיה