בדיקת NPT

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/09/2011 | 17:09 | מאת: אופיר

שלום דוקטור עברתי תאונת דרכים מאוד קשה שבעקבותיה נשברו לי 2 חוליות בעמוד השידרה L1-L2 השבר היה שבר פריקה עברתי קיבוע לחוליות. בעקבות זאת היה לי בעיות בדרכי השטן ביצעתי בדיקת אורודונמיקה שאמרה שכיס השטן שלי התכווץ בנוסף יש לי בעיות של זיקפה מאוד חמורות עד שאפילו כדורי ויאגרה לא עוזרים לי אז אני מזריק זריקות טרימקס לאיבר מיני בשביל שזה יעמוד (לימדו אותי לבצע את הזריקות בבית חולים הדסה).נשלחתי כבר 5 פעמים על ידי הביטוח הלאומי לבצע בדיקת NPT במעבדת שינה ישנתי שם מספר פעמים מכיוון שבכל פעם שהלכתי לבצע את הבדיקה לא היה זיקפה מכיוון שלא היה לי שנת חלום לטענתם .אני לא מצליח לישון שם שינה רציפה מכיוון שאני סובל מתדירות גבוה של שתן שיש לי כל שעה וחצי בערך דבר שגורם לי נדנודי שינה ושינה לא רציפה. שאלתי דוקטור איזה בדיקה אני צריך לבצע חוץ מזאת על מנת להוכיח שיש לי בעיות בזקיפה כי הרופאים בוועדה הרפואית שהיתה לי בביטוח לאומי קבעו שיש קשר בין הפגיעה בעמוד השידרה לפגיעה האורולוגית החמורה ונתנו לי על אין אונות 30% לצמיתות אבל ביטוח לאומי עירער על החלטה זאת מכיוון שאין לדעת האם קיימת חוסר זיקפה בגלל חוסר הוכחה בבדיקת npt הודה לך דוקטור.

20/09/2011 | 19:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אופיר ! בלי בדיקת NPT סביר להניח שביטוח לאומי ימשיך להערים קשיים. האופציה שלך זה או להצליח לבצע את הבדיקה (טיפול אנטיכולינרגי להרגעת השלפוחית לפני הבדיקה). בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה