הערמונית מוגבלת ואריתרוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/09/2011 | 19:04 | מאת: אלכס

אני בן 47. לפני 3 שבועות חליתי: החום עלה עד 39, היו כאבים במתן שתן וצריבה. רופא משפחה המליץ על טיפול אנטיביאוטי בציפרודקס 500 במשך 10 ימים. אחרי הטיפול חזרתי לחיים נורמליים, אבל בבדיקת שתן שנעשתה 4 מים לאחר סיום הטיפול נמצאו אריתרוציטים (25) ובדיקת אולטראסאונד (שבוע לאחר סיום הטיפול)נמצא שבלוטת הערמונית מוגבלת ל-32 סמ"ק. רופא משפחה לא הפנה אותי לאורולוג ולא בקש לבצא בדיקת PSA, אלא הרגיע אותי שאין צורך בכך. אני מרגיש לא שקט עם זה. בבקשה, האם כדאי לעשות בדיקות אורולוגיות ו PSA? תודה מראש.

20/09/2011 | 18:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלכס, בוא נפריד בין שני דברים. ראשית נראה לי שהרופא שלך עשה עבודה מצוינת וטיפל בך בצורה טובה , אני לא חושב שאורולוג היה עושה עבודה טובה יותר. רופאי המשפחה פוגשים הרבה מטופלים ונמצאים בחזית הטיפול , יש להם הרבה ניסיון. במקרים שנראים להם לא שגרתיים או שלא מגיבים לטיפול אז הם מפנים למומחים בתחומים שונים. נראה לי שהרופא שלך קיבל החלטה נכונה. שנית,נושא של בדיקת PSA באופן רוטיני שנויה במחלוקת. נכון להיום משרד הבריאות אינו ממליץ לבצע באופן רוטיני בדיקת PSA , רק לגברים בסיכון לסרטן הערמונית. בארה"ב ההמלצה כיום לבצע בדיקת PSA ראשונה בגיל 40 ולאחר מכן כל תקופה מסוימת. אני בד"כ ממליץ על בדיקת PSA ובדיקה רקטאלית החל מגיל 50 , במקרים בהם יש סיפור משפחתי של סרטן ערמונית מתחיל את הבדיקות בגיל 40. נקודה נוספת חשובה המתיחסת גם לשאלה הראשונה וגם לשניה. לאחר זיהום בדרכי השתן יכולה להיות עלייה משמעותית ב- PSA ולכן יש להמתין לפחות חודש לאחר שהדלקת חלפה. צריך לעקוב אחר המצאות כדוריות דם בשתן בברכה ד"ר עמוס נאמן

20/09/2011 | 19:02 | מאת: אלכס

לגבי אריתרוציטים בשתן - גם להמתין חודש ולעשות בדיקה?

מנהלי פורום אורולוגיה