הפניה דחופה למיון לשלילת SOL

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/09/2011 | 23:37 | מאת: תומר

שלום ד"ר. רקע: אני בן 32. לפני 8 שנים בוצע ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי משמאל. לפני כשבועיים פניתי לאורולוג עקב כאבים קלים ורגישות באשך שמאל.הכאבים מופיעים לסירוגין מזה מספר חודשים. בבדיקה שבוצעה ע"י האורולוג לא הורגש דבר והופניתי לUS אשכים. להלן התוצאה: "האשך השמאלי מעט מוגדל עם איזור היפואקוגני די גדול באספקט אחורי ותחתון של האשך, עם ווסקולריות תקינות, טיבו לא ברור. אבחנה מבדלת כוללת: אורקיטיס בין היתר ודרוש מעקב לפי תיאום קליני. האפידידימיס בעל גודל ומרקם תקין משני הצדדים. אין עדות להידרוצלה. אין לראות סימני ווריקוצלה." (בבדיקה זו הבודקת ראתה משהו שנראה לה כמו שטף דם בדיוק במקום בו קיימת הרגישות, אולם זה לא נרשם בפענוח). בעקבות האבחנה נוצר איתי קשר והופניתי למיון לשלילת SOL. בבדיקה שבוצעה במיון (הן במישוש האשך והן ב- US) לא נמצאה עדות לSOL ושוחררתי לביתי. יצא שקיימות שתי בדיקות עם תוצאות שונות- האחת מעידה על תהליך ש(ע"פ הבנתי) עלול להיות סרטני, והאחרת לא מזהה דבר. האם ישנן בדיקות נוספות שאפשר לעשות ע"מ לקבל חיזוק לאחת התוצאות? מידע נוסף- בוצעו בדיקות כשבועיים לפני ה- US הראשון: כימיה בדם (חריגה רק בחומצה פולית, 4.1), ויטמינים (תקין), המטולוגיה כללי (תקין), המטולוגיה- ספירת דם מכשיר (חריגות בWBC-Leucocytes=4.1, Eosinophils %=6.1), שתן כללי (תקין), אנדוקרינולוגיה(תקין), אימונולוגיה C.R.P 0.5 mg/dl :קטן מ

20/09/2011 | 16:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום תומר ! בדיקת ה- US שללה ככל הנראה שמדובר בגידול ממאיר. לרוב אין המלצה לביצוע הדמייה אחרת. ישנן בדיקות דם שנלקחות במקרים בהם קיים חשד לסרטן אשכים לפי מה שהנתי ממך עדיין לא ברור מה טיב הממצא ממליץ שתפנה לאורולוג שיחד איתך תחליטו איך להמשיך בטיפול בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה