שתיה אל מול יחס BMI

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/09/2011 | 14:51 | מאת: גלעד

אני בן 35 ואני לא אחד שהיה רגיל לשתות בכמויות וכמו כן לא מטיל שתן הרבה....היתה לי בדיקת גאסטרו לאחרונה ונתנו לי כדורים "לנסופרזול" 30 מ"ג שני כדורים ביום.קראתי בעלון שיש בזה סוכרוז .כל כמוסה מכילה עד 165.5 מ"ג.הכדורים גורמים לי צמאון רב ויובש בפה ולכן אני נאלץ לשתות בכמויות וכמו כן גם להטיל שתן המון.דבר שמסב לי כאב ולחץ בשלפוחית...ושוב אני חוזר לא הייתי שותה בכמויות כמו שעכשיו אני נאלץ לעשות. בכל מקרה ה BMI שלי הוא 16.04 (=לא תקין )רציתי לדעת באופן כללי כמה כוסות מים אני צריך לשתות ביממה ביחס ל BMI הנתון ועד כמה פעמים אני מקסימום צריך להרגיש צורך לתת שתן והאם זה כמובן אינדיבידואלי כל אחד ומבנה השלפוחית שלו...? המון תודה ד"ר.

17/09/2011 | 16:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלוםפ גלעד ! השאלה פשוטה אך התשובה לא פשוטה. צריגת הנוזלים שלנו מתנה עם פעילות גופנית , טמפרטורה בחוף , טמפרטורת גוף ועוד. באופן עקרוני כל עוד אתה מטיל שתן של כ- 1.5 ליטר ביממה אתה כנראה שוטה מספיק. באופן עקרונישטייה של 10-14 כוסות מים ביום (2-3) ליטר צריך להיות מספיק. באתר הזה http://nutrition.about.com/library/blwatercalculator.htm יש מחשבון חמוד לחישוב כמות הנוזלים בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה