החלטה לגבי הכנסת קטטר לניקוז שתן קבוע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/09/2011 | 10:15 | מאת: אילת

שאלותי: האם ניתוח כלשהו עם הרדמה כללית יכול לגרום לעצירת שתן זמנית? האם בחולה עם אס"ק כלייתי המצוי רק במעקב חומרי הרדמה מאריכים את טווח ההשפעה של עצירת שתן? חולה שמפריש שתן אך לא מתרוקן עד הסוף ואוגר שתן בשלפוחית- אם מכניסים קטטר לניקוז כמה סמ"ק של שתן יחשב לעצירת שתן? האם אפשר להסתמך רק על הניסיון של הכנסת הקטטר ובדיקת השארית בשלפוחית כדי להחליט שהפגיעה בתפקוד השלפוחית הוא בלתי הפיך?

08/09/2011 | 13:42 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אילת ! האמת שהשאלה מנוסחת בצורה לא ברורה ולא טובה. מה זה ניתוח כלשהו ? יש ניתוחים שיכולים לגרום לעצירת שתן בלי קשר לחומרי ההרדמה. הרדמה כללית לרוב לא גורם לעצירת שתן. הגדרה של עצירת שתן. שאריות תקינות נחשבות עד 100 מ"ל בערך , אך יש לא מעט אנשים שמסתובבים ללא קטטר עם שאריות גדולות מעל 500 מ"ל.

מנהלי פורום אורולוגיה