פלבוליט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/08/2011 | 11:01 | מאת: מרים

שלום רב, עקב דם בשתן, ביצעתי בדיקת CT, ובדיקת שתן ציטולוגיה. בבדיקת CT - ממצא "על יד חלק תחתון של שופכן השמאלי נמצא פלבוליט. בבדיקת השתן ציטולוגי - ממצא= reactive urothelial cells and leukocytes .(class 2 מהו פלבוליט? והליקוציטים, לא מראים דלקת? למה רופאת המשפחה אומר זה כלום, האומנם כלום? תודה רבה, מרים

31/08/2011 | 01:38 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

פלבוליט = כלי דם מסויד לויקוציטים יכולים להיות ביטוי לדלקת בין השאר. אם מדובר בדם הנראה לעין בשתן מחייב ביצוע ציסטוסקופיה - הסתכלות ישירה לשלפוחית השתן

מנהלי פורום אורולוגיה