איבר מין ואשכים קטנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2011 | 14:41 | מאת: גיל

שלום רב ד"ר, אני בן 23. בריא בדרך כלל. 1.84 שוקל 78. השאלה שלי היא לגבי משהו שלא התעסקתי בו שנים, אבל חזר לי לאחרונה. איבר המין שלי שהוא לא בזקפה הוא ממש קטן, ממש מתכנס ל3,4 ס"מ. בזקפה שזה מה שאני יודע שחשוב הוא מגיע ל-11,12 בערך. והצלחתי לקיים יחסי מין תקינים (בעיקר עם מישהי קבועה שלא היה צורך בקונדום, ואז דברים הסתדרו לי יותר, לא הצלחתי בינתיים לקיים יחסים תקינים עם קונדום, כיוון שברגע שאין זקפה של 100 אחוז, האיבר פשוט קטן מידי והקונדום לא מתלבש טוב.) קראתי כל מיני כתבות על גברים שאין להם הרבה שיער בחזה, אצבעות ידיים דקות, אשכים קטנים, ושזה אולי מרמז על כלשהי בעיה כרוזמטית. כי אכן האשכים אצלי מאוד קטנים. האם לדעתך יש צורך לבצע בדיקת כלשהי? שמעתי על בדיקת קריוטייפ, או שבכל מקרה אני מתעסק פה בדבר שאין לו פתרון מוכח? (אם זה איבר שלכאורה קטן, או אשכים קטנים)

30/08/2011 | 22:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אתה מעלה חשד שמדובר ב- Klinefelter Syndrome . ממליץ לך לפנות לרופא לצורך אבחנה. יתכנו בעיות נוספות במקרים אלו ולכן צריך לדעת על כך ולהיות במעקב מתאים. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה