בדיקת זרע - ערכים מתחת לנורמה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/08/2011 | 22:01 | מאת: חני

היי, לאחר נסיונות להיכנס להריון וללא הצלחה.. נשלחנו למספר בדיקות. לאחרונה ביצע בעלי בדיקת זרע. התוצאות כדלקמן: נפח 5 ריכוז 23 סהכ תאי זרע במיליונים 115 תנועתיות 20% דרגה 2-3 חיוניות 60% חומציות 7.9 צמיגות n בדיקה מורפולוגיות עפ שיטת קרוגר תאים תקינים 2 האם הבדיקה תקינה? ! בתגובתך כתבת לי כי מופיעים בבדיקה ערכי ייחוס ושישנם כמה ערכים מתחת לנורמה. ואכן כן, מופיעים ערכי הייחוס אולם איננו מבינים את הערכים הנמוכים או התוצאות. נשמח למידע מעט יותר מפורט. מה המשמעות/ השלכות/ המשך טיפול? אנחנו מאוד חוששים והתןר לרופאה רק בעוד חודש??

30/08/2011 | 22:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ריכוז זרע מעל 20 מיליון נחשב לתקין תנועתיות 20% נחשב לנמוך צורות תקינות 2% נחשב לנמוך , מעל 4% נחשב לתקין לפי קלסיפיקציה חדשה. ככל שספירת הזרע נמוכה יותר הסיכוי להריון ספונטאני נמוך יותר. הריון תלוי גם בזכר וגם באישה. ישנן נשים מסוימות שיכולות להרות מספירה זרע כמו שכאן ויש כאלו נשים שלא יהרו גם עם ספירה גבוהה מאוד. לא תמיד ניתן להסביר מדוע אין השגת הריון ספונטאני. בשלבים הראשונים מומלץ לעשות ניסיונות להריון ספונטאני , לעיתים למשך שנה ואפילו שנתיים . לאחר מכן יתכן ניסיון בהשבחת זרע ולאחר מכן לעיתים הפריות. בהצלחה

מנהלי פורום אורולוגיה