MRI כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/08/2011 | 15:32 | מאת: נעה

שלום, בת 41, בדרך כלל בריאה.... עשיתי MRI כליות. להלן הממצאים: אין מיימת כבד- בגודל ומרקם תקין כיס המרה, הטחול, הלבלב, האדרנלים ללא ממצא בכליה הימנית בקוטב העליון מבנה בקוטר 1.7 ס"מ בעל אות נמוך ב- T1 וגבוה ב- T2. לאחר הזרקת חומר ניגודי אין מזהים האדרה אין עדות למוקדים סולידים החשודים לנאופלזיה בפאזה ההפרשתית נצפה חומר ניגודי בתוך מבנה זה לציין כי בדיקת MRI אינה רגישה להסתיידויות אין עדות להידרונפורזיס סיכום: הממצאים ההדמתיים מתאימים ל- CALYCYEAL DIVERTICUM. אין עדות לנגע החשוד לממאירות. שאלותיי: 1. מה זה CALYCYEAL DIVERTICUM.? 2. למה הכוונה : "בפאזה ההפרשתית נצפה חומר ניגודי בתוך מבנה זה" (זה משהו רע?) אשמח לשמוע חוות דעתך.... תודות! נעה

18/08/2011 | 13:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מדובר בהרחבה של אחד מגביעי הכליה המתמלא בחומר ניגוד , תכונה אופינית לממצא זה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה