ציסטות באפידידימיס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/08/2011 | 19:11 | מאת: רפי

שלום, אני בן 27. לפני כשנה ערכו לי בדיקת אולטראסאונד אשכים וגילו ציסטה בראש האפידידימיס השמאלי בקוטר של 0.9 ס"מ, ללא ממצא מוקדי. לפני מספר ימים עבתרי בדיקה נוספת, והפעם גילו ציסטה נוספת באפידידימיס ימין בקוטר של 0.6 ס"מ. על פי הבדיקה, קוטר הציסטה השנייה נשאר כפי שהוא, אך במישוש אני חש שהוא גדול מכפי שהיה. רציתי לשאול האם יש לי סיבה לחשוש לבריאותי או לפוריותי. מדוע התפתחו שתי ציסטות בזמנים סמוכים? האם אני צריך לחשוש הן או אחת מהן גדלות? וגם רציתי לשאול - האם יש חשש כלשהו בנשיאת טלפון סלולארי בכיס המכנסיים? תודה רפי

18/08/2011 | 12:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לרוב לציסטות כאלו אין משמעות. אני לא יודע לענות לך לגבי הפלאפון במכנסיים

מנהלי פורום אורולוגיה