דלקת חוזרת לדרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/07/2011 | 15:14 | מאת: יהודית

רוקטו שלום, לאמה שלי בת 85 כבר מספר שנים יש דלקת דרכי שתן חזרת. כל פעם בבדיקת השתן יש חיידק מסויים(כל פעם משהו אחר). אחרי טיפול אנטיביוטי אחרי חודש ובפעם האחרונה מייד מתחילים לה שוב כואבים, ברוב המיקרים זה קורה רק בלילה, ביום היא מרגישה טוב. בלילה כל חצי שעה היא רצה לשרותים אולם בלי תוצאות(טיפות) וכואבים. בדיקת אולטרוסאונד תקינה.

04/08/2011 | 13:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

מקרים אלו בנשים מבוגרות שיש להם תרביות חוזרות עם חיידק כל פעם. חשוב לקבוע את התסמינים נובעים מהחיידק או שאינם קשורים חלחיידק. בחלק גדול מהמקרים אין קשר בין השניים ואז זה נקרא asymptomatic bacteruria כלומר חיידקים בשתן ללא תסמינים. במקרים אלו אני לרוב ממליץ לא לטפל כדי לא ליצור זנים עמידים של חיידקים. אין לראות בתשובתי זו יעוץ . עלייכם לפנות באופן מסודר כדי להחליט איך להמשיך לטפל באמא בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה