בדיקת ציסטוסקופיה ו-VCUG - האם ניתן לבצען בטשטוש?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/07/2011 | 09:34 | מאת: אבי

שאלה לרופאים בפורום: אני בן 36 וזומנתי זה מכבר לבדיקות ציטסטוסקופיה ו-VCUG לבירור מבנה אנומלי של צינור השופכה. לצערי, אני מאד חרד מביצוע הבדיקות הללו, עד כדי ויתור והסתכנות בהחמרה במצב. רציתי לדעת האם ניתן (ומקובל) לבצע את 2 הפרוצדורות תחת טשטוש / הרדמה (מעבר לאלחוש המקומי)? האם לגיטימי לבקש זאת מהרופא המטפל? (שוחחתי עם אנשים שעברו את 2 הבדיקות, אשר תיארו חוויה כלל לא נעימה ואף מכאיבה, מעבר ל"אי הנוחות" המתוארת בתיאורים הפורמליים). אשמח לתשובה, תודה.

31/07/2011 | 18:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אתה יכול לבקש הכל , אני לא מכיר מקום בארץ שמבצעים בהרדמה באופן רוטיני אבל יתכן שתמצא מישהו שמוכן ויכול לעשות את הבדיקה בהרדמה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה