שאלה לגבי אצירת שתן ופולידיפסיה פסיכוגנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/07/2011 | 13:08 | מאת: טלי

אשמח לקבל אנפורמציה כיצד ניתן לטפל באצירת שתן שנגרמת עקב פולידיפסיה פסיכוגנית כך הוסבר לנו שעקב שתיה מרובה של בחורה הסובלת משיתוק מוחין השלפוחית מתרחבת ולא יכולה להתכווץ למתן שתן. האם הכדור יפרקסיה גם גורם לאצירת שתן . {היתה הפחתה משמעותית בהלידול שטופלה בו מחשש שגורם לאצירת שתן}. היא כיום עם קטטר שמציק וגורם לבעיות נוספות. לגבי השתיה האובססבית נבחן עניין פיזיולוגי של הטחוסר בהומון ונשלל... אשח לקבל הפניה למומחה בתחום אורולוגיה ושתיה מופרזת ... טלי 0522846954

31/07/2011 | 18:21 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יתכן והשלפוחית רחבה ולא מתכווצת עקב השיתוק המוחין , בעיית הפולידפסיה היא בעיה שאינה קשורה. יתכן גם שיש קשר בין הדברים. ישנן בדיקות נוספות שאפשר לבצע כדי להגיע לאבחנה מדויקת יותר. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה