ספירת זרע ווריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/07/2011 | 19:12 | מאת: סטודנט

שלום רב אני סטודנט לרפואה בן 24.5 , בצה'ל שרתי בתפקיד הכרוך במאמץ פיזי רב הכולל בין השאר נשיאת מטען כבד בהליכה רגלית ממושכת. בעקבות כאבים חזקים באשכים בעיקר בצד שמאל. הופניתי לפני 4 שנים לבדיקת אולטרה סאונד דופלקס אשכים וספירת זרע. להלן התוצאות: אולטרה סאונד דופלקס אשכים – אשכים בעלי גודל ומרקם תקינים. ראשי האפידידימוס ללא סטיות באספקט עליון נייטרלי של אשך שמאלי. הודגמו ורידים ספרמטים מורחבים במידה קלה עד בינונית עם היפוך זרימה קל בזמן ביצוע VALSALVA . שינויים דומים אך קלים יותר הודגמו גם מימין. סיכום: וריקוצלה דו צדדי, דרגה 1-2 משמאל ודרגה 1 מימין. בימים אלו ביצעתי שוב בדיקת זרע. להלן תוצאותיה: Seminal Plasma Analysis Volume: 1.6 [ml] ( 4.5 > Volume > 1.5 ml ) Colour: &#1048631; Normal &#1048595; Yellow &#1048595; Red-Bloody Viscosity : &#1048595; Normal &#1048595; Mucoid &#1048631; Viscous pH : 7.6 (7.2-8.0) Semen Analysis Concentration: 62 million /ml ( > 20 million /ml ) Total Count: 99.2 million( > 40 million per Ejaculate ) Motility: (Within 30' - 60' ) 33 % ( > 40%) Total Motile Count: 32.7 million Motile Progressivity : Rapid 21% Slow 9% Non Progressive 3% Immotile 67% Morphology: (Kruger strict criteria ) Normal Forms: 9 % ( >14% ) Abnormal Forms:91% - (<86%) Head 42% Mid Piece 31% Tail 6% Multiple abnormalities 12 % Agglutination: &#1048631; None Type: &#1048595; Not Specified &#1048595; Head to Head &#1048595; Tail to Tail Vitality : - % live ( > 75%) White Blood Cells: - [million /ml ] ( < 1.0 million /ml ) Other Round Cells: - [million /ml ] Semen Classification: Asthenozoospermia עדיין יש לי נפיחות רבה בורידי האשכים. אודה לך מאד על פענוח משמעות הבדיקות. האם הוריקוצלה התפתחה עקב השרות הצבאי והאם יש קשר בין הוריקוצלה לבין ספירת הזרע. האם במצב המתואר (ביחס לוריקוצלה) מחייב התערבות כירורגית ? מתנצל על ריבוי השאלות הנובעות מהלחץ בו אני מצוי. להתייחסותך בהקדם אודה.

31/07/2011 | 18:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני לא חושב שיש לך סיבה להיות בלחץ סה"כ ספירת הזרע טובה. והסיכוי לעבר אישה עם כזו ספירת זרע בהחלט טובה. ישנם פרמטרים נוספים המשפיעים על ההחלטה אם לנתח או לא. רצוי שתפנה ליעוץ מסודר אצל אורולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה