ערמונית - פנייה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/02/2009 | 08:51 | מאת: ללא שם

שלום ד"ר ברשותך, אני פונה שוב, ומנסח את שאלתי מחדש: בן 50, רזה, בריא כליות, PSA, בדיקות שתן -תקינות בבדיקת אצבע - ערמונית מוגדלת 2+ אולטראסאונד: 2.5 * 4.5 * 3.0 * ס"מ נפח - 18 סמ"ק לאחר התרוקנות שארית שתן 92 סמ"ק פניתי לאורולוג עם נתונים אלה והוא אמר ש"הכל בסדר" וזהו ! למרות שאיני מבין דבר בנושא זה, תשובתו אינה נראית לי רצינית . שאלתי אליך היא: האם עלי להיות במעקב? (האם עלי לחזור על הבדיקות בזמן כלשהו?) האם יש צורך בטפול תרופתי כבר עכשיו, למניעת התפתחות עתידית, שאולי אז, כבר יהיה קשה יותר לטפל? מודה לך מאוד

15/02/2009 | 00:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

איגוד האורולוגי האמריקאי ממליץ על מעקב שנתי הכולל בדיקת PSA ובדיקה רקטאלית בגברים מעל גיל 50 (ומעל גיל 40 בגברים להם סיפור משפחתי של סרטן ערמונית) בארץ זו לא הוראה גורפת אך גבר שנכנס אלי למרפאה אני ממליץ לו על מעקב זה הנועד לגילוי מוקדם של סרטן הערמוני. יש חוסר התאמה קל בין הבדיקה הרקטאלית לגודל הערמונית ב- US (למרות שבהחלט יתכן חוסר התאמה). שארית שתן גדולה. חסרים לי פרטים לגבי תלונות ההשתנה, האם קם בלילה ? דחיפות ותכיפות ? ועוד. ממליץ לפנות לאורולוג לצורך יעוץ לגבי האפשרויות השונות: המשך מעקב בלבד, התחלת טיפול תרופתי (יש מספר אופציות) בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה