קטטר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/06/2011 | 11:12 | מאת: מרים

אבי בן 83 וסובל מבעיות במתן שתן (בין היתר אצירת שתן). הוא אושפז לפני כחצי שנה עם דלקת בדרכי השתן ומאז הוא מחובר לקטטר. מאז הוא סובל מדלקות חוזרות בדרכי השתן ובסתימות של הקטטר. השבוע לקחנו אותו לייעוץ אצל אורולוג והתברר כי לא ניתן לגמול אותו מקטטר והעצה שקבלנו היא להחדיר לו קטטר קבוע דרך הבטן. הבנתי שמדובר בפרוצדורה ישנה שלא כ"כ משתמשים בה היום. השאלות שלי הם: 1. האם יש סיכון לאדם בן 83 בפרוצדורה עצמה? 2. האם הכנסת הקטטר דרך הבטן תמנע דלקות בדרכי השתן? 3. האם קיימת בעיה של זיהומים אחרים בעקבות התיישבות חיידקים על הקטטר? 4. האם מדובר בהליך חד פעמי או שהוא דורש "תחזוקה"? אודה לך על חוות דעתך בנושא.

05/07/2011 | 23:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

1. כן קיים סיכון בפרוצדורה עצמה כמו בכל פרוצדורה. דימום (יש להפסיק טיפול נוגד קרישה לפני ההחדרה) , פגיעה במעי ועוד 2. הכנסת קטטר דרך הבטן (ציסטוסטום) גורמת לפחות זיהומים בדרכי השתן מאשר קטטר דרך הפין , כמובן שאינה מונעת לחלוטין 3.עניתי בסעיף הקודם 4. צריך להחליף את הציסטוסטום בתדירות דומה להחלפת הקטטר . ההחלפות יחסית פשוטות ואינן מסוכנות באופן כללי אני חושב שזה רעיון בהחלט טוב להחליף לציסטוסטום סבמקום קטטר. כל עוד רופא מנוסה מכניס את הציסטוסטום אחוזי הסיבוכים נמוכים מאוד בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה