עצה לאובד דרך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/06/2011 | 12:55 | מאת: מוקי

אני בן 69. לפני שנתיים ויותר, עברתי כריתת ערמונית רדיקלית. בניתוח היתה פשלה, ונעשתה לי פגיעה בצינור השתן ושלפוחית השתן. לאחר יום, בוצעה פתיחה מחדש כי הקטטר יצא ממקומו. הקטטר החדש, נקשר. אחרי כמה חודשים, לאחר שהיו סתימות קטטר חוזרות ונשנות, שאילצו אותי בכל פעם להגיע למיון, בוצע ניתוח הרחבה. ומאז אני דולף כל הזמן, ביום ובלילה, ונזקק לחיתולים. אחרי עוד חודשיים שלושה, בוצע בי נתוח בבית חולים אחר. הפעם זה היה ניתוח לייזר. הלייזר ניקה את כל צינור השתן הפגוע, לחלוטין, אבל הפרופ' אמר כי ההגלדה יכולה לחזור שוב, והיר אכן חזרה. הפרופ' אומר שכיום אני צריך להתקין סוגר מלאכותי. אינני רוצה בזה. אני מעוניין לדעת אם ניתוח שיחזור יכול להועיל לי, למרות שהפרופ' אומר, שאינו מתאים לי. האם תוכל להבהיר לי את התסבוכת. בתודה מראש.

12/06/2011 | 19:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לא ברור לי למה אתה מתכוון בניתוח שחזור

12/06/2011 | 23:06 | מאת: מוקי

לשחזר את האיברים שנפגעו. הרי זו משמעות המלה שיחזור. להחזיר את המצב לקדמותו. או שיש לזה משמעות אחרת, שאינה ידועה למי שאינם רופאים? תודה.

מנהלי פורום אורולוגיה