דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/06/2011 | 10:48 | מאת: חסוי

שלום רב! אני ובן זוגי כבר שנתיים יחד. לאחר כל קיום יחסי מין ולפני אני ובן זוגי שותפים את איברינו כדי שהאזור יהיה נקי. למרות הדגש על הניקיון ברוב המקרים נהיית לי דלקת בשתן מה שמאוד מתסכל אותי ומוריד לי את החשק. אני רוצה לציין שלפני שנתיים היה לי עוד פרטנר ואיתו מעולם לא היו לי דלקות בשתן, מה שגם אז לא הקפדנו לנקות את האיזור. מה עלי לעשות? הגניקולוגית שלי המליצה לי על כדורים אנטיביוטיים אותפ לוקחים לאחר כל משגל אך איני רוצה לקחת אותם מאחר ואני חוששת שהחיידק בסופו של דבר יתחסן להם. האם הבעיה בכלל בי או בבן זוגי? אם הבעיה בו היכן הוא יכול לבדוק זאת? כנ"ל גם לגביי. תודה מראש!

10/06/2011 | 14:51 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

נהוג לחשוב שהבעיה לא בבן זוגך. הזיהום מתחיל עקב המגע המיני עצמו. המלצה על טיפול אנטיביוטי לאחר קיום יחסי מין היא המלצה מקובלת מאוד. לרוב החיידקים לא מפתחים אמידות במידה ונוטלים את האנטיביוטיקה המתאימה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה