דעת מומחים לגבי השימוש בפרופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/06/2011 | 18:49 | מאת: גיל

אני שוקל להתחיל טיפול בתרופה. שמעתי את דעתם של רופאי העור (חמה וממליצה) אך טרם יצא לי לברר מהי הדעה הרווחת היום בקרב האורולוגים לגבי השימוש בתרופה? עד כמה יש ממש בתופעות הלוואי של התרופה? האם יכול להיגרם נזק מצטבר או בלתי הפיך? אני מניח שאוועץ גם באופן אישי עם אורולוג אך יותר מאשמח לתשובתך המלומדת! תודה רבה

09/06/2011 | 14:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום גיל ! התרופה ניתנת לא באינדיקציה אורולוגית. תופעות הלוואי של התרופה הן כן אורולוגיות : ירידה בחשק מיני , ירידה בתפקוד מיני , ירידה באיכות הזרע ועוד. לרוב הפסקת התרופה מחזירה את התפקוד לקדמותו למרות שלאחרונה צצים מספר מחקרים לגבי השימוש בתרופה דמיוית פרופסיה אך בריכוז גבוה פי 5 וקיים חשש שהתפקוד לא חוזר. אני לא יודע להגיד לך בוודאות מה נכון בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה