eGFR גדול מ60 האם באמת תקין?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/04/2009 | 20:17 | מאת: דויד

שלום ד"ר נכבד: הנני בן 37 בריא בד"כ, בבדיקת דם שקיבלתי את תשובתה היום נרשם eGFR גבוה מ- 60 (קריאטינין + UREA תקין לחלוטין) וקראתי כאן בפורום שלדעתך זה תקין ואני כמובן מאוד שמח שזה כך... עד שהגעתי לפורום שלך ומרוב דאגה הספקתי לקרוא הסבר של אחד הפרופסורים בתחום שמסביר שישנם 5 דרגות של מחלת כליות וכו' וכשהתוצאה היא מעל 60 זה אומר מחלת כליות מדרגה 2 ורק מעל או שווה ל-90 זאת הדרגה הכי קלה וכו'... האם ההסבר שלו נכון במקרה של eGFR בשתן 24 או האם יש הסבר אחר??? אשמח לדעת מה ההבדל בין eGFR שלו ולבין הeGFR שלי... תודה מראש, דויד

29/04/2009 | 01:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דויד לרוב ערכים מעל 60 נחשב לתקין, במידה ויש ממצאים נוספים כגון חלבון בשתן, ככל הנראה יש בעיה בכליה אך עדיין לא פגיעה משמעותית. רצוי לציין שעליתה על אחת הבעיות והמגבלות של השאלות המוגשות כאן בפורום. אתה שואל לגבי בדיקה אחת מבלי לספר לי את מכלול הסיפור הרפואי ולכן הדברים לעיתים יוצאים מהקשרם. דוגמא הכי פשוטה. אם ישאלו אותי בפורום האם ל"ד 90/60 הוא תקין אז סביר להניח לאגיד כן זה תקין, אך יכול להיות מישהוא בטיפול נמרץ עם ערכים כאלו שהולכים וירודים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה