אבן באורטר שמאל.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

18/04/2009 | 10:48 | מאת: שי

ד"ר שלום, בבדיקת CT נמצאה אבן בקוטר של כ 5 מ"מ באורטר בשליש הדיסטלי. מה הטיפולים האפשריים? אודה לך מאוד על תשובה מהירה. תודה, שי

18/04/2009 | 17:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שי הטיפול באבן בשופכן דיסטלי תלוי בגודל האבן, הרכבה (במידה ויודעים מה הרכב האבן אך בד"כ באבן ראשונה לא יודעים מה הרכבה), קצב התקדמות האבן והתפתחות של סיבוכים. הסיבוכים שמחייבים התערבות יחסית דחופה: כאבים שלא נשלטים ע"י משככי כאבים, הרחבה של כליה ופגיעה (לרוב זמנית) בתפקוד הכליתי, יציאה של שתן מהכליה לחלל הבטן, זיהום חריף בדרכי השתן המלווה בחום. אבן שאינה גורמת לסיבוכים אלו לרוב תצא לבד תחת טיפול שמרני בתרופות משככות כאבים בשילוב עם תרופות ש"עוזרות" לאבן לצאת. במידה והאבן לא יוצאת תוך חודש נהוג להמליץ על ניתוח שנקרא אורטרוסקופיה בו מוציאים את האבן ע"י סיב אופטי ולייזר. במידה ומתפתח אחד הסיבוכים לעיתים מכניסים תומכן (סטנט) לתקופה מסוימת ולאחר מכן אורטרוסקופיה. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה