היפוספאדיאס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/04/2009 | 08:42 | מאת: יואב

ד"ר שלום, עברתי בילדותי הידרוניפרוזיס והיפוספאדיאס. יש לי מספר שאלות: 1. האם לאחד מהם או לשניהם יש השפעה על איכות הזרע, ואם כן, כיצד? 2. האם מחלת חום משפיעה על איכות הזרע? האם מומלץ להמנע מלהכניס את אשתי להיריון לאחר מחלת חום? 3. לאחרונה יש לי ריבוי בדלקות בשלפוחית השתן. באחת הבדיקות נמצא החיידק אי-קולי. כיצד אפשר למנוע הישנות מקרים אלו? 4. האם קיימת ערכת בדיקה ביתית (כמו לדוגמא "שתן סטיק") אותה ניתן לבצע בבית, כפעולה מקדימה לפני בדיקת שתן? אם כן, איפה ניתן לרכוש אותה? רב תודות!

15/04/2009 | 10:56 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יואב 1. היפוספדיאס והידרונפרוזיס אינם משפיעים אל איכות הזרע 2. כל גל חום כולל מחלת חום יכולה לגרום לירידה בספירת זרע. אין מניעה לעבר אישה בזמן מחלת חום 3. לגבי זיהומים בדרכי שתן. יש לברר מדוע יש לך זיהומים בדרכי השתן ולאחר מכן להחליט איך למנוע אותם 4. השאלה אינה ברורה לי. האם אתה מתכוון לערכה לספירת זרע ? עד כמה שידוע לי אין ערכה כזו לא ציינתה את גילך המדויק אך אני משער שאתה בוגר (לאור העובדה שאתה מנסה לעבר את אישתך). לאחרונה קיבלתי באתר זה פניה מגבר שעבר ניתוח לתיקון היפוספדיאס בילדותו ורוצה לדבר עם מבוגרים אחרים שעברו ניתוח זה בילדותם. הבטחתי שאעזור לו ואני מצרף את המייל שלו, אשמח אם תיצור איתו קשר. כמו כן אמרתי לו שבמידה ויהיו מספיק אנשים אשמח להפיץ שאלון לצורך איסוף אינפורמציה בעלת ערך רפואי חשוב מאוד לגבי מעקב ארוך טווח אחר ניתוחי היפוספדיאס. [email protected] בברכה ד"ר עמוס נאמן

17/04/2009 | 00:43 | מאת: יואב

אין בעיה, אצור איתו קשר. יש לי שאלה נוספת: האם דלקת בדרכי השתן יכולה להדביק את אשתי בקיום יחסי מין, והאם זה יכול להזיק לזרע (עובר), באם תתעבר.

02/03/2010 | 01:17 | מאת: אלי

אנא, אם אפשר צור קשר. בני עומד לפני ניתוח כזה והייתי רוצה לשמוע על ההשלכות. נודה לך מאד מאד. בני זוג מודאגים .תודה מראש

מנהלי פורום אורולוגיה