האם נוקטוריה או הפרעה אחרת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/02/2009 | 21:49 | מאת: L

שלום רב,בן 42 אובחנתי עם נוקטוריה על רקע של ערמונית מוגדלת ב 28 סמ"ק לאחר us כולל 40 סמ"ק של שתן שנשארו לאחר התרוקנות.(שתן כללי ותרבית שתן ותרבית זרע - שלילי). נמצא שיש מרכיב דלקתי.מקבל urgenin 25 מ"ג כפול 3 לשלושה חודשים. 1.מה הוא אותו מרכיב דלקתי? 2.האם התרופה תבלום המשך הגדלת הערמונית? 3.האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות? 4.משהו אמר לי שיתכן ומדובר בbpe ,מה זה? 5.האם יש קשר לכל זה ולירידה בליבידו והתפקוד המיני? מודה לך מראש

10/02/2009 | 00:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב ! 1. מרכיב דלקתי - ככל הנראה בבדיקת השתן היו ממצאים המחשידים לתהליך דלקתי כגון המצאות כדוריות דם לבנות בשתן. 2. התרופה לא תבלום את המשך הגדלת הערמונית. התרופה היחידה שמוכרת כמקטינה את הערמונית היא תרופה שחוסמת את ההמרה של הורמון הזכרי טסטוסטרון להורמון זכרי פעיל יותר שנקרא DHT 3. אני ממליץ שתמשיך במעקב של אורולוג שאתה סומך עליו ותקשיב להמלצותיו. בהחלט אפשר ללכת לחוות דעת שניה. מכיוון שאני לא מכיר את המקרה ולא בדקתי אותך לא אוכל לענות על שאלה זו 4. לא BPE אלה BPH ראשי תיבות של "הגדלה שפירה של הערמונית" 5. בהחלט יתכן ויש קשר לירידה בחשק ובליבידו, אך לצורך אבחנה מדויקת יש לערוך בירורים נוספים בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה