ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/04/2009 | 23:36 | מאת: Dany

שלום, אני בן 62 ,בבדיקת u.s שיגרתית אצל אורולוג אובחן כי הערמונית מוגדלת וקוטרה 50 מ"מ,בדיקת psa תקינה ובגבולות הנורמה. קיבלתי כדור בשם Xatral XL במינון של 10 mg לתקופה של חודש. שאלותי האם הטיפול נכון והאם התחלת נטילת הכדור תגרום לשמוש תמידי או שלאחר חודש ניתן יהיה להפסיק את נטילת הכדור. תודה דני

08/04/2009 | 18:07 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דני ! אם אינך סומך על האורולוג שפניתה אליו ואתה מפקפק בטיפול שלו אז תפנה לאורולוג אחר. ברור לך שאני לא יכול דרך האינטרנט מבלי להכיר אותך, מבלי לבדוק אותך ומבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך לאשש או לבטל טיפול של רופא אחר. לכן אני לא אענה על השאלה "האם הטיפול נכון". לגבי תשובות עניניות 1. Xatral SL 10 Mg אכן טיפול מקובל לצד אופציות אחרות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית במידה וזו אכן האבחנה הנכונה. תרופה זו היא מקבוצת תרופות שנקראת חוסמי אלפה, ההשפעה שלה ע"י פעילות על קולטנית בצוואר שלפוחית השתן ובכך מרחיבה את איזור מוצא שלפוחית השתן. לקבוצת תרופות אלו ת"ל שהעיקרית זה ירידת לחץ דם ולכן מומלץ ליטול את התרופה לפני השינה ולבצע מעקב לחץ-דם אצל הרופא המטפל 2.לרוב ממשיכים תרופה זו לטווח ארוך לפי חומרת התסמינים, לעיתים אפשר לשקול להפסיק לאחר תקופה מסוימת אם התסמינים השתפרו תוך סיכון שהתלונות יחזרו לאחר הפסקת הטיפול בברכה וחג שמח ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה