אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/04/2009 | 16:09 | מאת: עודד

לפני כשלושה ימים שוחררתי מבי"ח מהמחלקה האורולוגית. נמצא אצלי אבן בקוטר של 4-6 מ"מ בשופכן דיסטלי משמאל עם סימני חסימה מעליה, קיבלתי זימון לניתוח אוררוסקפיה בעוד שבועיים. ברצוני לברר האם ניתן להוציא את האבן ללא ניתוח תודה רבה

07/04/2009 | 17:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אבן בקוטר 5 מ"מ בשופכן הדיסטלי תצא ללא טיפול בכ- 90% ממקרים. השאלה כמה זמן זה יקח וכמה כאבים תסבול. שיטה נוספת זה ריסוק חוץ גופי, פחות מומלץ במקרה של אבן דיסטלית בגלל אחוזי הצלחה נמוכים מאשר אורטרוסקופיה.

מנהלי פורום אורולוגיה