מה עדיף Eswl או percataneous nephrolithotomy

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/02/2009 | 02:15 | מאת: verdi

שלום רב, בן 63 ב- CT בטן נמצא אבן בגודל 13 מ"מ באגן כליה ימנית (בזוית טובה לפינוי) שגורמת להידרופוזיס . הוחלט על ריסוק חוץ גופי ESWL האם לא עדיף יותר ניתוח percataneous nephrolithotomy - להסרת אבן בגודל כזה , מאשר מצב שלאחר הריסוק חוץ גופי , יתמקמו אבנים קטנות באגן הכליה ויגרמו נזק עד שיתנקו מאגן הכליה ,שלא לדבר על תקופה ארוכה יותר של סבל עד ליציאה מוחלטת של כל אותן אבנים קטנות שהתרסקו מהשופכה . איך מגיעים להחלטה נכונה ,מצד אחד מעדיפים טיפול ארוך לא פולשני ,מצד שני קיימים סיכוני סיבוכים בניתוח המוזכר.

04/02/2009 | 20:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אני לא מכיר את המקרה ולא ראיתי את הצילומים ולכן חוות דעתי אינה מבוססת. בד"כ באבנים קטנות מ- 2 ס"מ מומלץ כפעולה ראשונה ריסוק חוץ גופי. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה