ניתוח אשר מחייב הכנסת קטטר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/03/2009 | 21:20 | מאת: ירון

שלום רב. אני בן 32 סובל מהיפוספדיות בדרגה קלה. השופכה מעט מתחת לראש הפין. בעתיד חייב לעבור ניתוח אחר . במהלך הניתוח חייבים להכניס קטטר. אני חושש- מה עושים במקרה כזה לאנשים עם היפוספדיוס ושופכה מאוד צרה אשר לא מאפשרת הכנסת קטטר? איך עושים להם ניתוחים? האם יש אלטרנטיבה או שבכל מקרה חייבים לפני כל ניתוח אחר לעבור ניתוח לתיקון היפוספדיוס כדי שיוכלו להכניס קטטר?

03/03/2009 | 23:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ישנם ניתוחים המחייבים הכנסת קטטר לצורך ניטור כמות השתן וישנם ניתוחים שלא מחייבים הכנסת קטטר. במקרה של פתח מוצר ניתן להכניס קטטר בקוטר דק או להרחיב את הפתח, לא בהכרח צריך לעשות ניתוח פלסטי מלא כדי לתקן קוסמטית את ההיפוספדיאס אלה פעולה לצורך הרחבת הפתח שתאפשר הכנסת קטטר בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה