מרגיש סתימה רצינית בצינור הזרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/10/2020 | 04:58 | מאת: אנונימי

שלום רב, בן 38 וכבר תקופה ארוכה (יותר משנה) אני מרגיש שקיימת חסימה רצינית בצינור הזרע. בעת פעילות מינית קשה לי מאוד להגיע לפורקן, וגם כשזה כבר מגיע אני מרגיש שנוזל הזרע מאוד מתקשה לצאת החוצה. זה מרגיש כאילו משהו פיזי חוסם את דרכו, כמו צינור להשקיית גינה שמישהו מקפל באמצע ולא נותן למים לצאת החוצה. גם הכמות שנפלטת היא מועטה ואני מרגיש שהרוב נשאר בפנים ולא התרוקן. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לאשכים, לשלפוחית השתן ולכל האיזור ולא נמצאו שום ממצאים חריגים. גם הערמונית נמצאה בגודל תקין ואין לי בעיות מיוחדות בהוצאת שתן. לא לוקח שום תרופות פרט לכדורי מציצה B12. המצב מאוד מדאיג אותי אך יחד עם זאת גם מאוד מביך אותי לדבר על כך עם הרופא. מה יכול לגרום לבעיה כזאת ואיזו בדיקה מומלץ לעשות כדי להבין מה גורם לכך? אני ממש מעדיף לא לעשות בדיקות מסוג ספירת זרע שברור מה צריך לעשות בשבילן, זה יותר מדי מביך בשבילי. האם אין אפשרות לבדוק את מסלול צינור הזרע לכל אורכו באמצעות MRI? או ע"י צינור גמיש עם מצלמה שמוכנס פנימה ומראה לרופא היכן החסימה נמצאת? אשמח מאוד לתשובה, תודה מראש.

mri לא מאד רגיש לדמות את צינורות הזרע בציסטוסקופיה ניתן לראות את ה EJACULATORY DUCT יש בדיקת דימות ישנות ופולשיות לנסות לדמות את צינוריות הזרע עדיף בהרבה להתחיל בבדיקת זרע פשוטה, גם אם צריך לבקש אשור רבני, לרוב ניתן לקבלו

מנהלי פורום אורולוגיה