הרחבת אגן כליה + אבן בכליה נגדית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/05/2020 | 10:03 | מאת: חדוה

סבלתי מכאב במותן שמאל שחשבתי שמקורו בכליה ועל כן נעשה לי אולטרסטונד, בדיעבד הסתבר שהכאב מקורו בשלבקת חוגרת (הפצעים יצאו מיד לאחר מכן), באולטרסאונד שנעשה התגלתה אבן בשליש התחתון של כליה שמאלית בגודל 0.3 מ"מ, ובצד המני- הרחבת אגן כליה ברוחב של 1.1 מ"מ ללא ממצא אבנים, למעשה לאור זאת שהכאבים בדיעבד הסתברו ככאבים מהשלבקת מדובר בממצא "אקראי"- האם יש מקום לטפל? האם הרחבה של אגן כליה בגודל של 1.1ס"מ נחשבת הרחבה משמעותית? האם מיקום האבן שנמצאה מונע היפלטות האבן באופן טבעי?

אבן 3 מ"מ לא מחייבת טיפול, המיקום בגביע תחתון בגרך כלל מרמז שיש סיכוי נמוך יותר שתיפלט עצמונית וכי לריסוק חוץ גופי הצלחה פחותה. אגן מורב א תסמיני אינו מחייב המשך בירור או טיפול

מנהלי פורום אורולוגיה