אפידידימיטיס שלא משתפר לאחר 2 טיפולי אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/03/2020 | 23:40 | מאת: אביאל

שלום ד"ר, בן 25 לפני כחודש התחלתי לסבול מכאבים באשך, רופאת משפחה שלחה אותי למיון, תשובת אולטראסאונד שבוצע: "הודגם איפדידימיס מעט מעובה בהשוואה לשמאל, בהפכעלת דופלר זרימה מוגברת. ללא עדות לבקע מפשעתי. תמונה סונוגרפית המתאימה לאפידידמיטיס מימין". שוחררתי עם טיפול של ציפרודקס לשבועיים שאפילו לא הקל על הכאבים (שלצערי לא מאפשרים לי שגרת יום תקינה). חזרתי לאורולוג בשנית שנתן לי מרשם לדוקסילין לעוד שבועיים נוספים וגם עכשיו אין שום שיפור (כבר חודש שהכאב מפריע מאוד ובאותה רמה) . יש לציין סבירות נמוכה (אפסית) לחיידקי או מחלות מין. רציתי לשאול האם המצב הזה הגיוני שזה האבחון ואנטיביוטיקה למשך חודש לא עוזרת בכלל? מה ניתן לעשות? (בהתחשב במצב הקורונה הרגיש) ואיך ניתן להקל או לטפל בכאבים ובבעיה עצמה? תודה רבה

דלקת באפידידימיס במקרים רבים אינה חיידקית ועלולה להיגרם כתוצאה מזרימת שתן רטרוגרדית. הטיפול צריך לכלול NSAIDS ולוקח לכאב זמן רב להשתפר

15/09/2020 | 22:46 | מאת: קווין

שלום אני בן 27 וב- 3.08.2020 התעוררתי מכאבים באשך ימין, למחרת בבוקר הלכתי למיון והאורולוג שבדק אותי על ידי מישוש בלבד אמר לי שמדובר בדלקת ביותרת האשך, נתן לי אנטיביוטיקה אחת ציפרודקס 500 לעשרה ימים ועוד אנטיביוטיקה DOXYLIN 100 לשבוע ימים בלבד. מאז ועד היום אני ממשיך עם כאבים באשך ימין (חשוב לי לציין שהגעתי שוב למיון והאורולוג האחר שבדק אותי אמר שאין לי כלום) עשיתי אולטרסאונד ויצא לי שיש לי דלקת ושיש נוזל באשך ימין שאין באשך שמאל. אני צריך לקחת אנטיביוטיקה שונה או נוספת על מה שלקחתי? יש לי כאבים שפוגעים לי באיכות החיים וכבר עבר חודש וחצי מאז הכאב הראשון. תודה מראש על המענה.

מנהלי פורום אורולוגיה