סרטן בשופכן באגן וכיס השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/02/2020 | 13:28 | מאת: גורי

שלום דוקטור בשנה האחרונה עברתי כל שלושה חודשים ניתוח אורטרוסקופיה עקב גידולים מרובים לאורך השופכן הגידולים באגן ובגביעי הכליה וגם גידולים מרובים בכיס השתן בטריגון בפעם האחרונה נאמר לי שאין ברירה וצריך לכרות את הכליה והשופכן בניתוח לפרוסקופיה פתוחה האם אי אפשר לעשות את הניתוח בעזרת רובוט ללא פתיחת בטן אני בן 66 ועדיין עובד ורוצה לחזור לעבודה תודה על תשובה

בכל ניתוח חייבים לפתוח את הבטן לצורך הוצאת הכליה, ניתן לבצע את הפרוצדורה בסיוע רובוטי אך זה לא משנה את העובדה שצריך לפתוח את הבטן לצורך הוצאת הפרפרט. הוצאת הפרפרט אינו מעכב חזרה לעבודה ובהינתן שהכל יעבור חלק ניתן לחזור לפעילות תוך תרופה לא ארוכה

מנהלי פורום אורולוגיה