טבילה במים קרים יכולה להזיק לאשכים?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/02/2020 | 12:23 | מאת: דוד

אני שחיין.. בשנים האחרונות גיליתי את היתרונות של שחייה או אפילו טבילה במים קרים. זה ריפא לי בעיית מיגרנה. בנוסף אני מאוד אוהב את זה. המינימום שנכנסתי עם הגוף היה בינואר למשך 10 דקות.. וזה היה קפוא (18 מעלות) כאשר זה 22 מעלות אני אפילו נכנס שעה. האם זה יכול לגרום נזק לאשכים?? בנוסף עד איזה טמפרטורה אפשר להכנס בלי סכנה לאשכים.? 10 מעלות או פחות? כי בעתיד אני רוצה להתנסות בטמפרטורות יותר קרות. כמובן שככל שקר יותר אני נכנס פחות זמן. אציין שבעבר היה לי ניתוח עקב תסביב האשך אבל זה עבר קיבוע והכל בסדר. תודה

קור אינו פוגע באשכים , חום גבוה גורם לפגיעה אשר לרוב היא הפיכה

06/02/2020 | 13:44 | מאת: דוד

בהמשך לשאלתי.. האם אני יכול לטבול במים קרים בטמפרטורות שבין 5ל 15 מעלות בלי שהדבר יהיה סכנה לאשכים? אני מתכוון בעתיד להכנס לספורט של שחייה במים קפואים. דבר שני- האם קיבוע של תסביב האשך עם החוט שלו הוא לכל החיים או לתקופה מוגבלת? תודה

מנהלי פורום אורולוגיה