ציטוסקופיה - לעשות או לא?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/01/2020 | 14:23 | מאת: שי

שלום. אני בן 46 לא מעשן, בריא, עוסק הרבה בספורט. לפני כ4 חודשים החלה תופעה של שתן דמי רק לאחר ריצות ארוכות. זה קרה 6-7 פעמים ונפסק לגמרי כלומר ב3 חודשים האחרונים השתן אחרי ריצות נראה רגיל. בבדיקת שתן לא אחרי פעילות ספורטיבית לא נמצאו תאי דם והכל היה תקין. בדיקת הPSI הייתה תקינה גם כן (1.23) ובאולטראסאונד כליות ושלפוחית לא היו ממצאים מיוחדים. שאלתי היא האם בכל זאת יש מקום לציטוסקופיה כדי לברר את סיבת הדימום או שלא. האורולוג לא היה חד משמעי בקביעתו מולי. המון תודה מראש

תאורטית מחייב ציסטוסקופיה, מעשית אם ה- US תקין לחלוטין אולי אני הייתי מוותר לך

מנהלי פורום אורולוגיה