כליה ימנית מתפקדת 30 אחוז ושמאלית 70 אחוז

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/01/2020 | 15:00 | מאת: שומל

לפני 22 שנה עברתי אירוע של עווית כליה עם אשפוז וכאבים,בבדיקת תפקוד כליות אז נאמר לי שכליה ימנית נפגעה ומתפקדת 30 אחוז וכליה שמאלית 70 אחוז.לאחרונה בבדיקת סיטי התברר כי "בקע מפשעתי מימין מכיל שומן וקפל של שופכן ימני בתוכו, גורם להידרונפרוזיס/אורטר כרוני משמעותי בכליה ימנית" השאלות:1. האם ניתוח להפרדת השופכן הימני מהבקע המפשעתי הוא חובה כאשר להערכתי המצב הזה קיים כבר 22 שנה ללא שינוי? 2.האם כליה שמתפקדת 30 אחוז היום(כמו לפני 22 שנה)יכול להיות שתחזור אחרי הניתוח לתפקוד מלא? 3.אם נוציא את הכליה הימינית האם הכליה השמאלית שלי שמתפקדת היום 70 אחוז תתפקד 100 אחוז?

חסימה ממושכת של השופכן מובילה לפגיעה כלייתית שלרוב אינה הפיכה.

מנהלי פורום אורולוגיה