נוזל בשק האשכים אשר התגלה ב MRI אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/11/2019 | 08:54 | מאת: יעקב

שלום רב האם נוזל שנמצא בתוך שק האשכים (התגלה ב MRI ולא בUS אשכים ) ממה מורכב הנוזל הזה? זה רק מים? זה ממצא שכיח אצל גברים? האם נוזל בשק האשכים יכול לגרום לכאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים? האם צריך לטפל בנוזל הזה? במידה ויש כאבים חזקים, תחושות גודש וכובד בשק האשכים יש לציין שעברתי ניתוח וריקוצלה לפני 6 שנים באשך שמאל. תודה רבה

מאד שכיח נוזל בשק האשכים, אך לא שכיח שבדיקת US לא זיהתה יכול בהחלט להיות לאחר תיקון וריקוצל

מנהלי פורום אורולוגיה