בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/10/2019 | 16:56 | מאת: אביתר

שלום אני בן 48 עובר פעם בשנה בדיקת PSA שנתית בגלל שלאבא שלי היה סרטן ערמונית בשנים האחרונות ה PSA שלי היה באיזור 2.1 אמור לעבור בדיקה בעוד כ 30 שעות. לפני בדיקה קראתי שיש להמנע 72 שעות משפיכה. רציתי לשאול אם קיימתי היום יחסי מין זקפה וכו' בערך כ 10 דקות אבל הקפדתי לא להגיע לשפיכה והפסקתי באמצע. האם אפשר לבצע PSA כי רק שפיכה מעלה PSA או שעצם הזקפה בקיום יחסי המין עלולה להטות את ה PSA כלפי מעלה? תודה

בנוזל הזרע ערכי PSA מוגברים מאד הזקפה עצמה אינה מעלה ערכי PSA

מנהלי פורום אורולוגיה