תופעות לוואי - שמן דקל ננסי (פרמיקסן)

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/10/2019 | 08:29 | מאת: אוטוטו בן 32

שלום, בריא באופן כללי , בן כמעט 32. בחצי שנה האחרונה חוויתי בעיות במתן שתן כולל טפטוף שאינו רצוני, בעיקר כדקה לאחר מתן שתן רצוני, או בזמן שהייתי צריך דחוף לשירותים. לאחר שלילה של הרבה דברים בבדיקות דם, שתן אולטרסאונד (למשל שארית שתן) , הלכתי לאורולוג והוא נתן לי פרמיקסון (קפסולות מיצוי שמן דקל ננסי). כבר באותו יום בריחת השתן שלי הפסיקה (היה טפטוף בלבד), תכיפות ההליכה לשירותים ירדה ואפילו הזרימה השתפרה מעט. לא מושלם, אבל נאמר לי להמשיך לקחת מספר חודשים כדי להביא לשיפור גם בטווח הארוך. השבוע לאחר נטילת בקפסולות, התחיל לי שיעול טורדני ביותר (ללא חום ונזלת), שאובחן לפני כשבוע כריפלוקס - חומצות שעולות מהקיבה וצורבות את האיזור, כך שגורמות שיעול תכוף וקשה. מחשיד אותי מאוד שאולי זה נגרם התופעות לוואי של הפרמיקסון. בכל מקום שחיפשתי ראיתי שהוא לא נחקר מספיק. מעניין אותי לדעת שתי כיוונים אפשריים- האם הוא העלה את רמת החומציות בקיבה ומצד שני, האם הוא פגע בתפקוד השסתום שצריך למנוע יציאה מן הקיבה אל הוושט? בנוסף אציין שקיבלתי גם כדורים בשם קלארינז רפטאבס להורדת גודש שנוצר לי הסינוסיטיס לאחר השבועיים של השיעול. הופיע שם לא לקחת מי שסובל מחסימה בדרכי השתן, אז ליתר ביטחון התקשרתי לרוקח שהנחה לקחת רק בפער של 3 שעות מהפרמיקסון מכיוון שפוגעים אחד הספיגה של השני. אכן בנתיים התפקוד בשתן מעט ירד אבל עברו רק יומיים. אשמח לקבל חוו''ד מקצועית לגבי תופעות הלוואי שהוזכרו. תודה

כפי שציינת אין מידע מאד מדעי לגבי פרמיקסון, לא תופעות לוואי ולא אפקט מיטיב

מנהלי פורום אורולוגיה