דלקת באשך והשפעה על ערכי הזרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/12/2016 | 11:42 | מאת: יואב

שלום רב, בשנה האחרונה אישתי ואני מנסים להרות. עשיתי כבר כמה בדיקות זרע ובכולם ישנה בעיה בזרע למשל להלן התוצאות של בדיקה אחת נפח - 3 , ריכוז - 6, (טוטאל - 18) זרעים בתנועה - 50% מורפולוגיה 1% אציין שזוהי הבדיקה הטובה ביותר. בבדיקה האחרונה הערכים היו נמוכים יותר. אנחנו מטופלים על ידי רופא פוריות, עשינו את כל הבדיקות (הורמונים דם וכו) ולא נמצאה בעיה אקוטית. אני נטלתי ציפרלקס והפסקתי לפני כחודש וחצי מחשש שזה משפיע על ערכי הזרע כבר מזה שנתיים בערך שיש לי כאבים באשך השמאלי שבאים והולכים, בדרך כלל הם באים גם עם כאבים קלים בגב התחתון (צד שמאל) עשיתי כמה בדיקות וכל הרופאים שללו וריקוצלה. הרופא אמר שאופציה נוספת הינה דלקת כרונית באשך ושלח אותי לעשות תרבית זרע (למרות שאמר שהבדיקה לא כל כך אמינה) ונתן לי לקחת אנטיביוטיקה האם דלקת כזאת עלולה להשפיע על ערכי הזרע? באם כן, האם נטילת אנטיביוטיקה עשויה לשפר? אם אכן ישנה דלקת, האם הבעיה היא בייצור הזרע או במעבר/שחרור שלו ובעצם רוצה לשאול האם צריך לחכות 3 חודשים על מנת לראות שיפור כלשהוא. מודה מאוד על התשובה, יואב

רצוי לשלול וריקוצל אשר עלול לפגוע במדדי הזרע ואף לגרום לכאב באשך השמאלי

מנהלי פורום אורולוגיה