ציסטה קורטיקאלי 2.6 סמ

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/02/2019 | 15:25 | מאת: אירינה

שלום רב.אבא שלי בן 70. לפני שנה ביצא ct. התגלתה ציסטה בכליה ימנית.נשלח לניתוח לפרסרופיה להסרת הציסטה. הניתוח נגמר בכריתת הכליה מסיבה שהתחיל דימום שלא הצליחו לעצור. כשהגיעו תוצאות הביופסיה התברר שהציסטה היתה סרטנית.עכשיו עבר סי טי לפני ביקור בבית חולים.קריאטנין לפני הניתוח היה תקיון.לאחר הניתוח היה 1.35 באוקטובר, ועכשיו 1.54 לכן עשו עם שתית החומר במקום הזרקה.הכל תקין למעט שיש ציסטה קורטיקאלית 2.6 סמ בכליה השמאלית. בבקשה 2 שאלות: 1. אני יודעת שבד"כ ציסטה קורטיקאלית חסרת משמעות. אבל במקרה שלנו האם זה ממצא מדאיג? 2. האם עליה בקריאטנין לאחר כריתת כליה זה מצב נורמלי או שצריכים לעשות עם זה משהו? מודאגת כי יש לנו תור בבית חולים רק באפריל. תודה רבה

אין צורך לדאוג, ציסטות מאד שכיחות, אם אין מאפיינים חשודים לסרטן אזי לרוב לא דורש אפילו מעקב תפקוד כלייתי אכן מתדרדר לאחר כריתת כליה, רצוי מעקב נפרולוגי סדור

מנהלי פורום אורולוגיה