כליה נודדת לאגן בעמידה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/01/2019 | 09:26 | מאת: עמית

בעקבות אי נוחות וכאבים קלים ותחושה של "גוש" בבטן הימנית הלכתי להבדק ובבדיקת א"ס התגלה שהכליה הימנית שלי נודדת מטה לבטן כשאני נעמדת וחוזרת למקום כשאני נשכבת. התחלתי להרגיש את הסימפטומים לפני כמה חודשים והם באים והולכים. רציתי לשאול האם זה מולד ורק בחודשים האחרונים התחיל להיות מורגש או שזה יכול לקרות ככה פתאום באמצע החיים? (אני בת 34) ולמה זה קורה? והאם זה יכול להחמיר מבחינת הסימפטומים? והאם יש בעיה להכנס להריון במצב כזה? תודה :)

"צניחה" או פטוזיס של הכליה זה לרוב מולד ולא מסוכן, כולל לא מסוכן בהריון

מנהלי פורום אורולוגיה